صدها کودک و شاید بیشتر از صدها نفر، داخل سالن نشسته اند و مجری برنامه که خود هم کودکی است دارد آواز می خواند. چقدر هم احساسی و چقدر هم صدای خود را زیر و زبر می کند تا جذاب تر بشود. همه کودکان حاضر در سالن گوش می دهند و گاهی جیغ و فریادی می کشند.

این روز ها هر وقت برنامه های کودک تلویزیون را نگاه کنی مجموعه ای از آوازه خوانی و موسیقی است. من از این حالت ناراحت می شوم. کودکی خیلی بیشتر از این هاست ، و این را به جرات می گویم. تاثیرات این قضیه  را در دو مورد تقسیم می کنم: 1) همه توجه و انرژی یک کودک را در موسیقی محدود کنیم. و 2) مضرات موسیقی که برای بزرگتر ها هم تاثیر دارد چه برسد به اینکه ذهن انسان از بچگی به آوازه خوانی و موزیک عادت کند. کانت:
موسیقی اگر از همه هنرها مطبوع تر باشد، ولی چون به بشر چیزی نمی آموزد، از تمام هنرها پست تر است[23]»

خیلی وقت ها به بازی های دوران بچگی خودم و حتی همین هفت هشت سال پیش می اندیشم. تنوع این بازی ها که حتی بعضی هاش کاملا من در آوردی بود آدم را به وجد می آورد. حتی کارتون ها و برنامه های کودک هم متنوع تر و کاربردی تر بود. شاید هم حالا اینجوری به نظرم می رسد، ولی برنامه های الان به نظر من مجموعه آوازه خوانی است تا برنامه کودک و حیف است که کودکان این سرزمین، کودکانی که قرار نیست فقط بزرگ شوند، چنین محدود بشوند.و اگر همه جا وضع همین بشود معارف عمیق دینی و اسلامی چگونه خواهد توانست در زندگی بچه ها جا باز کند؟

کودکی برای خود دنیایی است و فکر می کنم اشتباه بزرگی است که برای اینکه بچه ها سرگرم شوند، به موسیقی و آوازه خوانی عادت کنند.

اا

درباره  موسیقی

"در این زمینه به سه کلمه که در قرآن آمده توجه کنید که عبارتند از لهو، لعب ، لغو . که هرکدام معنای خاصی دارد. گوش کردن به موسیقی که غنا نباشد حرام نیست. ولی انسان وقتی می خواهد به درجات بالاتر برسد باید قلبش آماده دریافت معارف الهی باشد و انسان باید ظرفیت قلبی خودش را از موارد لهو خالی کند تا جای آنرا معارف والاتر بگیرد. "1

" مضرات موسیقی از دیدگاه اسلام- از وبلاگ نگاهی به ژرفای نگاه      ===---
----

پیامبر (صلی الله علیه و آله) : هر کس به لهویات گوش دهد در روز قیامت در گوش او سرب آب شده ریخته خواهد شد.  (مستدرک ج 2 ص 459 – مستدرک، ج 13، ص 222)

و من الناس من یشتری لهو الحدیث . [1]» و برخی مردم سخنان بیهوده را می خرند تا مردم را از روی نادانی، از راه خدا گمراه سازند و آیات الهی را استهزا گیرند؛ برای آنان عذابی خوارکننده است.

لهو الحدیث» به هرگونه سخن با آهنگ سرگرم کننده و غفلت زا گفته  می شود. روایات متعددی آن را به غنا تفسیر کرده است.

تمامی فقیهان شیعی بر این باورند که غنا حرام بوده و هیچ شک و تردیدی در آن نیست.

حکمت ها، آثار و فلسفه حرمت موسیقی:

بقیه متن در     ادامه مطلب

منابع

1- مضمون قسمتی از صحبت های حاج آقا قاسمیان از اساتید دانشگاه و محترم روستای مزار در جلسه تفسیر هفتگی روستا

2- وبلاگ  نگاهی به ژرفای نگاه ، http://sajed.blogsky.com/1390/05/05/post-200/

وقتی موسیقی همه برنامه بچه ها بشود

اظهارات سردار کمالی در مصاحبه با خبرنامه دانشجویان ایران

موسیقی ,ها ,هم ,برنامه ,  ,های ,آوازه خوانی ,بچه ها ,برنامه های ,را به ,موسیقی که

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

اللهم عجل لولیک الفرج بحق زینب کبری سلام الله علیها بهمن کلیپ بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. نوشته های یک دختر پایگاه اطلاع رسانی واحد تخصصی واحد قرآن و عترت چریک انقلاب (خط سرخ) تی تی دانلود بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. Yesenia's memory چنار56 پایگاه تخصصی خلاصه کتب دانشگاهی اینترنت سرا